Hejdå Usa - Hej Sverige

Japp, Måndagen den 16:e Januari 2012 så var det dags att säga hejdå till min underbara värdfamilj som jag spenderat nästintill ett år tillsammans med. Sista helgen spenderades dygnet runt med familjen. Vi åkte till Akvariet och sen åt vi middag hemma och bara mös lite.

Under söndagen åkte vi till en lekpark och lekte, tittade på en film och sen åkte vi ut och käkade på restaurant - fick några riktigt fina presenter. Njöt av all tid jag fick med mina små monster innan jag gick ner och försökte sova. Måndag var som ett stort tomrum. Mitt huvud var överallt och ingenstans och när det var dags att säga hejdå bvar jag helt förkrossad.

 Flygen hem gick iaf bra, och vi var till och med tidiga till Sverige. Väskorna kom ganska snabbt och när jag kom ut genom dörrarna så mötte Pappa mig där. Det var en skön känsla att äntligen så krama om honom igen. Åkte hem och träffade familjen och gick ut och käkade tillsammans.

Så mina två veckor hemma på Svensk mark har gått väldigt fort och väldigt sakta. Jag har försökt att träffa så många jag kunnat, samtidigt som jag har haft skola, städat undan allting och bara allmänt försökt komma in i det hela. Det är en konstig känsla, men det känns som om det blir mer vardag för varje dag som går.

Så - nu är jag tillbaka i Sverige. Ska skaffa en ny header, lite nya fritidssysslor och sen kan vi köra igång bloggen på riktigt igen. Men - först ska jag på semester upp till Umeå. Sen börjar vi igen.
Love L,

Song Challenge Day 30



Day 30 : Your favorite song at this time last year
Still love it!

I won't give up

Sitter i mitt rum och sjunger för migsjälv! Jason Mraz nya låt "I won't give up". Nytt örongodis som spelas så mycket att mina värdföräldrar snart kan den. Haha stackars dem - men jag tror att de kommer sakna det när jag är borta! Och min fantastiska sångröst - vem skulle inte sakna den liksom? Haha

Love L,

Cause even the stars they burn. Some even fall to the earth.
We got a lot to learn - You know we're worth it!

Song Challenge Day 29



Day 29 : A song from your childhood
GREEEEEAT! Haha, loved them when I was little

Different kind of fine

I am so sorry for the bad update, but I think my computer took its last breath yesterday... I couldn't get it to work today anyways, but that's life. Good thing that I bought my IPad then! Today has been a great day. We went to Quiet Waters Park for some ice skating. Must say I was better than I thought.

After that we enjoyed some hot cocoa, and went home for lunch. My little monster and I were so tired after that, so we took a nap together. When we woke up it was time for dinner, so we went to PF Chang and it was sooo good. Wonder why I haven't been there before. Anyways, went home to eat some ice cream, and then it was time to put the small ones to bed. So here I am, waiting on my laundry so I can get some sleep to!

Tomorrow is Martin Luther King Day, its a red day so I'm off - need something to do!
Love L,

Song Challenge Day 28



Day 28 : A song that makes you fel guilty
I wish i could stop complaning on my life sometimes. I have so much to be thankful for.

Song Challenge Day 27



Day 27 : A song you wish you could play on a instrument
I soo wanna learn how to play this on on a piano!

Trött!

Jag är ta mig fan trött hela tiden... Har pågått ett par dagar - och det är inte bara slö/långsamt trött. Jag skulle nog kunna sova dubbelt och ändå inte vara utvilad. Snacka om att ha för mycket att tänka på i livet. Men det går väl över någon gång det också! Jag kan ju iaf sova, så det kan man inte klaga på.

Åkte hem till Elins gamla värdföräldrar idag och åt middag med dem. Var väldigt trevligt. K har blivit så stor och vi sjöng väl Lilla Katt halva kvällen. Avslutades med efterätt - frozen yogurt! Det kommer jag verkligen att sakna. Efter det bestämde jag mig för att åka hem, och nu känns det som om det är dags att sova!

Love L,

Song Challenge Day 26



Day 26 : A song you can play on a instrument
On a gitarr

Fel?

Ja, lite smått rubbad iaf. För vem är dum nog att man ställer sig och städar badrummet 21:00 en torsdagskväll? Jo JAG! haha, snacka om att inte ha något liv. Men nu är det gjort iaf. Dammsuga lite i morgon så ser det ju nästan bra ut här! Framsteg - golvet inne i mitt rum är ju till och med synligt!

I morgon är det redan Fredag igen! Helt galet - på mitt schema står Manikyr och Pedikyr! Passa på att ta hand om migsjälv lite nu när jag har tiden till det! Fick iaf efter lite stalking tag på en utav lärarna som jag ska ha i vår, och han skulle hjälpa mig. Skönt att ha det avklarat!

Love L,

Uppriktighet är inte att säga allt man tänker, utan att mena allt man säger


Så jävla förbannad...

VISSA AMERIKANARE KAN JU FÖR FAN INTE KÖRA BIL!

Helt allvarligt - jag skrek nog rakt ut idag. Tur att jag var själv i bilen. Hade precis lämnat L på sitt daycare och svängde in på GHD. Precis utanför skolan för barn med förhinder så är det som vanligt en lång kö med skolbussar - vilket gör att man kör lite saktare, och tur var väl det. För rätt som det är så kommer det en kärring och bara kör ut rakt framför mig!? Snacka om att stirra sig blind på att det inte var någon trafik på andra sidan. Hade jag kommit i normal hastighet så hade jag nog legat på sjukhus just nu. Hon såg lite generad ut - men hon körde iväg ganska fort när hon såg hur förbannad jag var. IDIOT!


Song Challenge Day 25



Day 25 : A song that makes you laugh
Makes me think about 4th of July with Susanna and Emma!

Självinsikt

Helt slut och klockan är bara halvtio! Tänkte faktiskt att jag skulle lägga mig och sova, blir ju inte sämre av att jag har sovmorgon i morgon! Vet inte riktigt vad jag har för planer för morgondagen... Kommer nog gå ut och gå en sväng, njuta lite utav lugnet. Kanske laga något riktigt gott till lunch.

Har lite mål inför våren nu - ska bara komma på lite belöningar om jag uppnår dem.
Är snuskit trött så det är bäst jag slutar skriva innan jag skriver någonting jag inte kommer komma ihåg!
Love L,

Song Challenge Day 24



Day 24 : A song you want to play at your funeral
A acoustic version!

Helomvändning!

Snön är bortsmält - och idag kunde jag sitta på altanen och njuta av solen. Tror vi var uppe i 12C som mest - inte tokigt för att vara början av Januari! Vad har jag gjort idag då? Städat lite, packat lite, fixat barnens presenter så de är helt färdiga, bara mina värdföräldrar kvar. Tror jag kan bli färdig med den i morgon! I övrigt måste jag säga att det är ganska tråkigt att vara hemma själv hela dagarna?! Börjar få slut på idéer nu, får väl ta en extra lång promenad i morgon - fotografera lite grann om vädret tillåter det!

Just nu ligger jag och lyssnar på lite musik, funderar på om jag kanske ska börja tänka på refrängen? Kan ju tyckas vara en bra idé om jag själv får säga det. Så man får sig lite sömn - även om jag inte jobbar lika mycket längre behöver jag fortfarande sömn i massor. Haha, ska bli intressant att se hur det blir när jag kommer hem!

Sweet Dreams
Love L,

You'll always have my shoulder when you cry
I'll never let go
Never say goodbye

You can count on me like 1 2 3
I'll be there
And I know when I need it I can count on you like 4 3 2
You'll be there
Cause that's what friends are supposed to do, oh yeah

Song Challenge Day 23





Day 23 : A song you want to play at your wedding
If I ever get married I would love one of these two!

Snow!

Idag fick till och med lilla USA lite snö. Var väldigt trevligt - barnen och jag slängde på oss kläderna och åkte till lekplatsen för att njuta lite. Så nu kan jag ju iaf säga att jag har sett snön! Hoppas på att det är lite snö hemma när jag kommer så jag kan åka nattpulka med lillebror och mina favoriter :)

Helgen var hektisk, men ack så bra. Åkte till New York på lördagsmorgonen, och blev hämtad utav Susanna och Jacqui vid Pellham subway. Åkte till stranden för lite lunch och sen hem till Susanna där vi klippte mitt hår, gjorde middag och tittade på film. Sen kröp vi till kojs för att vila lite.

Tåg in till Manhattan söndag morgon och det blev frukost på Brooklyn Bridge, så besökte vi 9/11 memorial, Sockerbit(svenska godisbutiken) Eileen's cheesecake och lite annat. Blev även lunch med Susannas kusin + man som var ute på sin bröllopsresa och mellanlandade här en dag. Blev mycket vandrande och vi hade väldigt trevligt - men det var ändå väldigt skönt att lämna New York och åka hem!

Var på massage idag föresten - kom ut som en ny människa. Det var många knutar som försvann där. Ser fram emot min Manikyr och Pedikyr på fredag. I övrigt har jag inte jättemycket planer för veckan. Tänkte dra en riktig grovstädning av mina tillhåll på torsdag. Ska till min LCC och umgås i morgon och på lördag tror jag att vi ska åka till Baltimore Aquarium. Låter helt bra tycker jag!

Time to sleep, dude!
Love L,

Song Challenge Day 22



Day 22 : A song you listen to when you're sad
One of the greatest songs I've heard.

Song Challenge Day 21



Day 21 : A song you listen to when you're happy
Again - do I need to say more?

Song Challenge Day 20



Day 20 : A song you listen to when you're angry
Do I need to say more?

Reality

They say that every dream comes to an end - I guess my ending is getting close...

Sitter i soffan och försöker sparka migsjälv ner för trappan, behöver verkligen plocka lite och packa till i morgon. Har haft ursäkten att jag ville vänta tills barnen verkligen sover - sanningen är den att barnen säkert har sovit i en och en halv timme. Varför är det alltid jobbigast att göra de sakerna som man vet att man måste?

För någon timme sen kom jag på migsjälv - det rann tårar ner för kinderna. Just i kväll så insåg jag nog på riktigt att jag åker hem snart. Vardagen i USA är snart ett minne blott, och i stället för att sakna min familj så kommer jag sakna min andra familj, mitt andra hem. Det kommer bli min speciella plats - en plats jag kan fly till

Lika bra jag tar mig ner och börjar...
Love L,

Song Challenge Day 19



Day 19 : A song from your favorite album
He's voice is amazing

Song Challenge Day 18



Day 18 : A song you wish you heard on the radio
Love her songs - wish more of them would be on the radio

Ord och inga visor!

Jag hade tänkt att jag skulle varit sådär riktigt djup i mitt inlägg idag, och jag har hela dagen funderat över saker som jag tänkt att det kan jag skriva om - och nu när jag väl sitter här så vet jag helt enkelt inte vad jag ska skriva om... Kan väl kanske kännas lite typiskt måste jag säga. Men iaf, har varit en bra Aupair idag. Min VP hade ont i ryggen idag, så när det var dags att laga middag så erbjöd jag mig att göra det! Kändes som att det uppskattades. Även av min VM som kom hem senare! Fläskpannkaka! Någonting som de flesta amerikanare nog hellre skulle äta till frukost konstaterade vi idag. Men barnen gillar det så!

Färgat håret har jag också lyckats med. tror inte riktigt man ser någon skillnad än dock... what ever. Bara den gråa utväxten försvann så är jag nöjd(gråa som i råttfärgad). Nu ligger jag i sängen och ska sova snart. Torsdag och lång Fredag kvar (babysitting), sen på lördag är det jag som åker till NEW YORK för att träffa mina fina - SUSANNA OCH JACQUI - en sista gång innan vi alla ska lämna Amerikat! Kommer bli en bra helt.

Sweet dreams
Love L,

Song Challenge Day 17



Day 17 : A song that you hear often on the Radio
A few times everyday - still like it thou

Wannabe...

Sitter i min säng och funderar lite, och mitt i alla djupa tankarna så insåg jag vilket djupt hat jag har emot mitt långa hår ibland. Missuppfatta det rätt - det är fantastiskt på många sätt(tror inte jag haft denna längden på håret sen 13 års åldern... Nu blev jag gammal igen) MEN DET ÄR JU I VÄGEN! Och det är stort. Blir ju inte bättre av att jag har lika tät hår som morgontrafiken i USA! Måste börja lära mig att alltid ha en tofs på handleden igen.

I dag då? Det blåste isbjörnar och vi har faktiskt fått se det snöa - två gånger! Dock var det ju inget som lade sig, men det var mysigt. Vi trottsade kylan ett tag på förmiddagen, och när vi väl kom tillbaka förtjänade vi att bara ligga i soffan och läsa böcker. Bakat lite och bara varit. Lekte wannabe Adam och beställde en "Fisheye lense" till min kamera! Den borde komma på fredag - Lagom till New York resan!

På tal om det - Fick ett spontan anfall i söndags va? Eller kanske till och med i går... Jo det var det nog. Iaf, det har i alla fall resulterat i att jag ska åka upp till New York och träffa mina fina(Susanna&Jacqui) En sista gång innan vi alla drar oss åt olika destinationer. Kanske kan bli lite bra bilder med kameran..(?)

Nu är det iaf sängen som väntar! Onsdag i morgon och dagarna bara går på!
Love L,

Song Challenge Day 16



Day 16 : A song you used to love but now hate
So over it! And I hate the American version even more!

Song Challenge Day 15



Day 15 : A song that describes you
This one is hard to - but read between the lines and I think you can see it too!

If you knew...

Det har varit en bra helg, spenderat väldigt många av de vakna timmarna med familjen och våra gäster. Idag tog jag en lite paus när alla åkte till Ikea - satte mig ute på verandan och läste min bok i tre timmar. Skypade lite med Elin också. Det har varit en bra helg, bra nyår, bra sällskap. 2011 är oförglömligt, på alla nivåer.

Kvällen idag har spenderats med de fina människorna också. Blivit en hel del samtalande och trevligt umgänge. Något visare har jag allt blivit, och öppnat upp ögonen lite. Jag kommer sakna dessa människor något enormt, speciellt min familj. Hit kommer jag kunna fly när jag känner för ett brejk från verkligheten! <3

Love L,

När man hör såna saker, ser hur du tagit dig igenom det. 
Din styrka är obeskrivlig.

Song Challenge Day 14



Day 14 : A song that no one would expect you to love
This was a hard one - but this is a kind of music I don't listen to often, so I picked it!
I really love this song!

RSS 2.0