DC, Annapolis - this is home!

Hej igen!
 
Dåligt med skrivande, dels för att vi är väldigt upptagna, och dels för att Sofie VÄGRAR att skriva själv! Men, vi kom fram till Annapolis i Söndags efter lite om och men, och efter att vi checkat in på hotellet och fräschat till oss lite så åkte vi ut till Cape St. Clair för att äta middag med familjen. Otroligt gott med hemlagad mat igen!
 
I måndags körde vi lite sightseeing i Washington D.C. Otroligt fin stad - men helt fel dag. Det var 35 grader varmt och skuggan döljer bara solen - inte värmen. Så svettiga och trötta fick vi åka hem och duscha för att avsluta kvällen med middag på Cheesecake factory och en snabbvisning av shoppingcentrumet här i Annapolis. Vi han även in en sväng på Target för att införskaffa lite nytt schampo.
 
Idag har vi SHOPPAT!!(gör vi något annat?) Blev en väldigt givande runda på Mallet och jag tror att vi båda var väldigt nöjda med dagens inköp. Sofie är för tillfället uppe i fem par skor. På kvällen blev det bio och sen ner downtown för att sitta på docken och prata lite.
 
Sofie har lite svårt att bestämma sig om hon tycker att mycket är gott eller äckligt/ bra eller dåligt, och hon har inte heller förstått VARFÖR allting ska vara så STORT! Men, vi har iaf lyckats konstatera att Big Macen är STÖRRE i Sverige! Det har blivit många skratt under tiden som gått.
 
Har lite problem med telefonen, så bilder får vänta till i morgon. Då vi bl.a. ska träffa mig kompis Meaghan och spendera lite mer tid Downtown, och bara njuta av den mysiga atmosfären.
 
Hoppas allt är bra med er där hemma!
/ L & S

Hallå Sverige!

Vi lever. Men har inte riktigt haft tid eller ork till att skriva. Nu börjar vistelsen i New York lida mot sitt slut. I morgon tar vi bussen till Annapolis. Men vi tänkte sammanfatta lite kort var vi har lyckats göra under våra dagar här:
- Liberty Island och Frihetsgudinnan
- Shopping
- Phantom of the Opera på Broadway
- Top of the Rock
- Mer Shopping
- Ground Zero
- Central Park
- SHOPPING!!!

Vi har gått flera mil, men det har de varit värt. Vi kan dock inte sticka under stolen med att det ska bli skönt att lämna den enorma pulsen som råder här och färdas några mil söder ut till D.C's och Annapolis lugnare och grönare områden! Bilder kommer i massor när vi kommer till det nya hotellet. Hoppas allting är bra med er där hemma!

/ L & S

Tusen intryck!

Oj oj oj.. Allting är stå stort. Folk kör som galningar, det är aldrig tyst och det finns människor överallt!?!? Det är svårt att hålla ögonen på vägen när man hela tiden vill titta upp på alla byggnader, neonskyltar och reklam runtomkring. Under de första dagarna har vi hunnit med att se Time Square, Grand Central, utsikten från Top of the Rock, spenderat massa pengar och ätit en riktig amerikansk hamburgare. Vi har gått och gått och skavsåren går snart inte att räkna. Chocken har börjat lägga sig, och allting är bra. Vi har bara glömt bort bloggandet lite då vi är sjuuukt trötta när vi väl kommer hem om kvällarna. Ska bli bättring på det!

Bjuder på lite bilder så ni har koll på vad vi gör:
 
Inne på Grand Central
 
Bryant Park
 
Utsikten från Top of the Rock
 
Hissen upp - 67 våningar på 43 sekunder

Nu ska vi ge oss ut och upptäcka nya saker.
 
/Sofie

Nu åker vi!

Yes! Halv tre tog vi bilen mot Arlanda, och nu har vi suttit här utanför gaten i ungefär en timme - bara en timme kvar tills planet ska lyfta. Det gäller att vara framme i tid ;) Ne, men vi har faktiskt hunnit äta frukost och Sofie la sig ner för att fånga några vilominuter för en stund sen. Om dryga halvtimmen börjar det bli dags att kliva på planet och sen blir det total radiosilence till ikväll gott folk!

Nu har resan börjat på riktigt!

Lateeer,
/L&S

Back to the states!

YES!
Nedräkningen är äntligen färdig, och på Måndag morgon sätter vi oss på planet över Atlanten för att återuppliva lite minnen från mitt andra hem! Denna gång är Sofie min resekamrat och det är första gången hon besöker Staterna. Det kommer bli en sjuk resa och vi ska försöka uppdatera bloggen dagligen så att alla nära och kära här hemma kan följa oss på våra upptåg.
 
Måndag morgon alltså, just nu är det lördag eftermiddag. Jag har varken städat, packat eller fixat de sista som ska med - alltid ute i sista sekund såklart! Så det är väl bäst jag sätter igång med det så vi kan komma iväg någon gång!
 
Laaater dudes!
- L

RSS 2.0