Moving on!

Livet efter ett annat liv är ibland inte det lättaste. Ibland spelar man en roll så himla länge att man faktiskt glömt bort den livsglada, energifulla och självsäkra personen som man var engång i tiden. Som bara njöt av det som kom. Ingen press, ingen utsatt väg att gå... Men mycket kan förändras på väldigt kort tid!

En händelse, ett förhållande kan få alla framtidsplaner att ändra sig. Men när de går i kras då - vad gör man? Kan man bara släppa allting och gå tillbaka till den där gamla personen som man var. Ibland funderar jag på varför jag åkte iväg på denhär resan. Varför jag lämnade allting. Jag tror jag har kommit på varför...

Min mamma är min stora idol! Tänk er själva - hon fick mig när hon var 22, och hon har dessutom lyckats överleva med mig i 22 år! Efter alla äventyr hon behövt uppleva - alla inte jättevälkomna kan jag gissa mig. Och jag har alltid velat bli henne - och fortfarande vara ung när mina egna barn någongång i framtiden blir stora. Hon och pappa kan ge sig ut och uppleva världen på nytt - medan de fortfarande har både kropp och hälsa i behåll!

Men det är också därför jag är glad att jag åkte. Jag höll på att bli någon jag inte är - och jag är rädd att jag skulle ha slagit mig till ro bara för att... Snart 20 veckor hemifrån ger en ganska stora perspektiv på saker och ting. Jag vet vad jag vill ha igen. Och framförallt - jag vet vad jag inte vill ha. Men man ska inte önska att man kunde göra dåtid ogjord - slöseri med tid. Och om det var ogjort skulle du ju inte vara du nu!

Däremot lägger jag det bakom mig. Jag vet vad jag behöver, och vad jag vill ha. Jag har lärt mig att uppskatta de små sakerna på ett helt annat sätt än jag gjorde innan. Jag har inte bytit framtidsplaner, jag har bara ändrat dem. Det kommer bli fler snedsteg på vägen - många tårar kommer gråtas och det kommer göra ont. Men det kommer vara värt allt den dagen man kan vakna upp i sin säng och säga "Det var såhär det skulle bli".

--

Har en helt sjukt fantastiskt bra värdfamilj! Även om det tar emot ibland så har jag faktiskt hittat min andra familj på den andra kontinenten! Och även om jag saknar min egen familj varje dag - är dessa underbara människor helt klart ett mycket väl godkänt substitut! Nu kör vi igen! Klackarna i taket och full fart framåt!

Yours L,

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vilka kloka ord! Att hitta sig själv är något man behöver göra och leva sitt eget liv. Jag förstår precis vad du pratar om och ditt sätt att resonera visar att du börjar bli vuxen Lindan:)

2011-06-17 @ 08:13:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0